Entiteit voor medische informatie

Trichomonas vaginitis is een aandoening waarbij eencellige parasieten zich in de vagina, de baarmoederhals of in het onderste geslachtsorgaan van de man bevinden. Als je het onder een microscoop bekijkt, lijkt deze protozoa op een traanvormige cel met een staart. Vrouwen met trichomonas hebben vaak begeleidende afscheiding of irritatie.

Van tijd tot tijd kan de baarmoederhals ontstoken raken, wat bloedingen kan veroorzaken na geslachtsgemeenschap of op het moment dat een uitstrijkje wordt gemaakt. In enkele gevallen zullen vrouwen ongemak ervaren bij het urineren. In de meeste gevallen bestaat bacteriële vaginose naast deze infectie omdat de Trichomonas-protozoa een alkalische pH in de vagina creëert die de groei van de “slechte” bacteriën stimuleert.

Als dit het geval is, kan de patiënt ook een visgeur opmerken, vooral na geslachtsgemeenschap. Gelukkig heeft Trichomonas Vaginitis geen significante medische risico’s. Het komt niet in de baarmoeder of eileiders terecht en infecteert ook geen andere delen van het lichaam. Het is niets anders dan een ongemakkelijke frustratie.

Symptomen van Trichomonas

Bijna de helft van alle vrouwen met trich vertoont geen symptomen en kan jarenlang ongediagnosticeerd blijven, zelfs als ze regelmatig jaarlijks worden onderzocht. Condooms kunnen helpen beschermen tegen overdracht van deze trichomonas.

Oorzaken van Trichomonas

Trichomonas vaginitis, ook wel “trich” genoemd (uitgesproken als “truc”), is een seksueel overdraagbare aandoening. Als je denkt dat je relatie monogaam is en Trichomonas hebt gekregen, vraag je je misschien af ​​wat de implicaties zijn. Hoewel het waar is dat trich in het mannelijke geslachtsorgaan kan leven, kan het maar een paar dagen of maximaal een paar weken overleven.

Maar in de vagina kan het jarenlang aanwezig zijn, en is zelfs gevonden bij oudere vrouwen die al decennia geen seks hebben. Zoveel vrouwen hebben de infectie misschien opgelopen van een vorige partner en weten het niet. Toch is het belangrijk dat u een open en eerlijk gesprek voert met uw huidige partner, aangezien het toch mogelijk blijft dat hij de infectie aan u doorgeeft als hij seksueel contact heeft gehad met iemand anders.

Behandelingsopties voor trichomonas

In de meeste gevallen wordt trichomonas behandeld met een anti-protozoair antibioticum. Metronidazol, ook bekend als Flagyl, staat bekend als de meest effectieve behandeling en kan oraal worden ingenomen. In de meeste gevallen is een eenmalige dosis alles wat u nodig heeft.

Om te voorkomen dat de infectie heen en weer gaat, moeten seksuele partners van vrouwen met trich gelijktijdig worden behandeld. In uitzonderlijke gevallen kan trichomonas vaginitis de gewone doses metronidazol weerstaan. Daarom worden hogere doses aanbevolen.

Meer over de kosten van een test lees je hier

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *