Entiteit voor medische informatie

Nieuws

Van klachten of verslavingen afkomen met acupunctuur in Alkmaar

Wanneer je lichamelijke klachten hebt of een verslaving wilt doorbreken, dan kan het antwoord zomaar in acupunctuur Alkmaar zitten. Want hoewel acupunctuur klinkt als een oude Oosterse geneeswijze voor lichamelijke aandoeningen kan het ook geestelijke problemen oplossen. Zelfs moderne problemen zoals verslaving aan roken, drinken, drugs of overmatig eten. Deze verslavingen waren misschien ooit een vrije keuze, maar het komt vaak voor dat ze het lichaam en de geest uit balans hebben geduwd waardoor jij er nu last van hebt. Kamp je met een verslaving of met andere klachten? Lees dan verder over acupunctuur in Alkmaar. 

Er zijn veel praktijken voor acupunctuur Alkmaar

Woon je in Alkmaar of omgeving en wil jij acupunctuur in Alkmaar laten uitvoeren? Dan heb je keuze uit zeer veel praktijken. Hoe kies je nu een goede praktijk voor acupunctuur?

  • Kies een acupuncturist die aangesloten is bij de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur)
  • Kies een praktijk die gespecialiseerd is in jouw klachten of het gebied waarin jij hulp nodig hebt
  • Ga op gesprek voor je een acupuncturist kiest en voel voor jezelf aan of je een goede klik voelt
  • Verdiep je in de verschillende stijlen van acupunctuur, je hebt tal van verschillende vormen
  • Zoek een praktijk die, als de behandeling niet aanslaat je eventueel een andere vorm van behandeling kan aanbieden. Denk aan dry-needling of drukpunttherapie

Lichamelijke klachten kunnen een uiting zijn van geestelijke problemen

Misschien voel je pijn in je borst, heb je last van hartkloppingen of benauwdheid. Je kampt met een hoge bloeddruk of je hebt emotionele schommelingen. Al dit soort problemen kunnen een uiting zijn van een verstoorde balans. Deze balans kan door acupunctuur in Alkmaar, drukpunttherapie of dry-needling verholpen worden. Maar als je de oorzaak niet wegneemt kan het ook zo weer ontstaan. Stel je werkt in een stressvolle omgeving, je kan dan de uitingen van de stress met acupunctuur aanpassen. Maar zolang je die stress houdt, zul je opnieuw dezelfde of andere problemen gaan ervaren. Je kan het beste je acupunctuurbehandeling combineren met werken aan je geestelijke gesteldheid en je bewust zijn van de factoren in jouw omgeving.

Een acupuncturist is ook een klankbord

Een acupuncturist zal jou kunnen helpen door naalden in jouw lichaam te prikken die je energiebanen beïnvloeden. Maar acupunctuur is veel meer dan dat. Het gaat ook om het bespreekbaar maken van je problemen en klachten. Een goede acupuncturist heeft ook psychologisch inzicht en kan een klankbord of juist een spiegel zijn voor jou. Maak hier gebruik van en ga op een open manier het gesprek aan. Durf jezelf open te stellen voor zowel de behandeling als het gesprek. Op die manier kun je gaan werken aan je klachten. Heb vertrouwen in de behandeling en deel je ervaringen met anderen.

Acupunctuur via je zorgverzekering

Sommige mensen vragen zich af of acupunctuur vergoed wordt door de zorgverzekering. In de meeste basisverzekeringen zit dit niet, maar je kunt via sommige verzekeraars een aanvullende verzekering kiezen. Overleg wel van tevoren wat de behandeling kost. Voor sommige dingen is de behandeling in drie keer klaar. Dan is dit vaak voordeliger om het zelf te betalen dan een aanvullende verzekering te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk