Entiteit voor medische informatie

Nieuws

Pilates en fitness

Evolutie, in het geval van Pilates, begon in 1934 met het boek “Your Health”, ging in 1945 verder met Joe’s tweede boek “Return to Life through Contrology”, en gaat tot op de dag van vandaag door met nieuwe oefeningen, nieuwe apparatuur, nieuwe verbeteringen aan zijn originele fitnessprogramma, gepresenteerd in het nieuwste boek “Pilates Evolution”.

Ontwikkelingen in de aanloop naar de 21e eeuw

Pilates ontwikkelde zijn fitnesstechnieken als resultaat van wat hij zelf ervoer toen hij opgroeide in Duitsland tegen het einde van de 19e eeuw. In die tijd gebruikten veel beoefenaars speciaal uitgevonden apparaten en beweerden dat wat ze aanboden, ziekten kon genezen. Zoals je in Pilates’ eigen geschriften hebt gezien, koos hij vrij sterk de kant van dit fundamentele concept, hoewel hij het ook sterk oneens was met de details die anderen aanboden.

Pilates’ eerste generatie studenten in New York, van wie velen dansers en choreografen waren, opende vervolgens hun eigen studio’s. Ze gingen door met het onderwijzen van Pilates’ methode met hun eigen persoonlijke stempel; de meeste werden legendes in de 20e eeuw, zoals Romana Kryzanowska, Joe Grimes, Eve Gentry en Ron Fletcher. Recentere studenten van Pilates-methodologieën, zoals Moira Stott (nu Stott-Merrithew) in Canada, Joan Breibart en Elizabeth Larkam in de VS, zijn begonnen met een onomkeerbare evolutionaire trend in de 21e-eeuwse wereld van Pilates-onderwijs.

De originele oefensystemen van Pilates waren gericht op het versterken van de kern met gelijktijdige rekking van de wervelkolom en ledematen. STOTT PILATES streeft ernaar om in de 21e eeuw een meer progressieve vorm van lichaamsbeweging aan te bieden, met modern bewustzijn van het lichaam en de meer recente ontdekkingen in de bewegingswetenschap en spinale revalidatie. Stott’s training is geëvolueerd om meer bekken- en schoudergordelstabilisatieoefeningen te omvatten, evenals de nadruk op meer anatomische concepten van neutrale wervelkolom en bekken. Moira zelf studeerde en ging in de leer bij Romana Kryzanowska in de studio in New York, opgericht door Joseph Pilates.

Joan Breibart was mede-oprichter van The Institute for the Pilates Method in Santa Fe, New Mexico in 1991, samen met Michele Larsson en Eve Gentry. Hoewel het aanvankelijk was opgezet als een organisatie die instructeursopleidingen in Pilates-methoden zou aanbieden, is het sindsdien behoorlijk innovatief geworden in het uitbreiden van de Pilates-methoden met hun eigen methoden. Hoofdstukken 6 en 7 van dit deel III richten zich op staande pilates en circulaire pilates, twee van Joan’s primaire evolutionaire aandachtspunten. Na het verplaatsen van haar organisatie naar New York City en het hernoemen tot PhysicalMind Institute, gaat haar organisatie door met het opleiden van duizenden huidige Pilates-instructeurs. Samen met vele anderen blijft ze Pilates’ werk verbeteren met modern bewustzijn van biomechanische problemen tijdens verticale en horizontale oefeningen.

Elizabeth Larkam is een erkend vernieuwer en ontwikkelaar van op Pilates gebaseerde protocollen voor de diagnose en behandeling van orthopedische, spinale en chronische pijn. Ze begon haar studie van Pilates-technieken in 1985 terwijl ze dansles gaf aan de Stanford University en was een andere student van de eerste generatie Pilates-leraren Ron Fletcher, Eve Gentry en Romana Kryzanowska. Elizabeth, mede-oprichter van Polestar Pilates Education, is een Master Teacher aan de Balanced Body University die cursussen geeft in Noord-Amerika, Europa en Azië. Sinds 1992 heeft Elizabeth tientallen instructie-dvd’s gemaakt voor fitness-, therapeutische, educatieve en thuismarkten.

Een andere Master Teacher in de programma’s van Balanced Body University is Madeline Black. Na met enkele van de groten in de Pilates- en danswereld te hebben gewerkt — Romana Kryzanowska, Eve Gentry, Marika Molnar en Irene Dowd — is ze zelf een van de leiders van de 21e eeuw geworden in het uitbreiden van de erfenis van Joseph Pilates door haar eigen innovatieve bewegingsstudies. Ze is gespecialiseerd in het integreren van concepten en technieken en het ontwikkelen van nieuwe methodologieën en benaderingen, van Pilates, Gyrotonics, yoga en andere bewegingssystemen. De auteurs van dit boek zijn erg blij dat ze onze certificeringen in Pilates hebben ontvangen van Madeline Black in 1993, toen ze lesgaf voor Joan Breibart’s PhysicalMind Institute op haar eigen San Francisco Studio M-locatie (nu in Sonoma County).

Elizabeth Larkam en Madeline Black zijn slechts twee van de opmerkelijke lijst van 21e-eeuwse sterren in de evolutionaire ontwikkeling van op Pilates gebaseerde fitnesseducatie. Beide vrouwen zijn mentoren in het Passing the Torch-programma van Balanced Body en coachen zelf gevorderde docenten en trainers in de Pilates-industrie.
Als programmadirecteur van Balanced Body Pilates in Sacramento, Californië, ontwikkelde Elizabeth instructievideo’s voor hun apparatuur, zowel groot als klein. Hoewel de andere hierboven genoemde notabelen ook samenwerken met bedrijven die opmerkelijke Pilates-apparatuur, rekwisieten en trainingsmaterialen produceren, verdient Balanced Body hier een speciale vermelding, en niet alleen omdat we zelf Balanced Body-apparatuur hebben gebruikt en les hebben gegeven. Lees verder op: Sportcentrum Tilburg

Dit vind je misschien ook leuk