Entiteit voor medische informatie

Nieuws

Omega 3 visolie, alle voordelen voor je op een rijtje gezet

We zijn als mensen eigenlijk vaak continue op zoek naar mogelijkheden om ons leven en vooral ook onze gezondheid te verbeteren. Eén van de zaken die daaraan kan bijdragen is het gebruik of de inname van zogenaamde omega 3 visolie. Voor deze visolie geldt dat ze reeds aanzienlijk langer wordt bestempeld als een absoluut wondermiddel. Dit omdat ze heel wat gunstige eigenschappen zou bevatten. Het zijn in het bijzonder de omega 3 vetzuren EPA en DHA die ervoor zorgen dat visolie zo gezond is. Het wordt bij het volgen van een gezond dieet door experten in ieder geval aangeraden om deze er voldoende in te verwerken. Zou jij hier graag meer over te weten willen komen? Dan is het beslist een aanrader om je even te verdiepen in de onderstaande informatie. 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van omega 3 visolie?

Reeds een ongelofelijk lange tijd wordt omega 3 visolie bestempeld als een absoluut wondermiddel. Voor heel wat mensen geldt dat ze zich graag verdiepen in de mogelijkheden die ons door bijvoorbeeld de natuur worden aangereikt om onze levenskwaliteit en levensduur te verbeteren. Van omega 3 visolie is bekend dat ze er op verschillende manieren in slaagt om een meerwaarde voor ons leven te realiseren. Wat dit betreft kan je dan onder meer gaan denken aan:

  1. Visolie heeft een stimulerende werking voor onze hersenen;
  2. De gezondheid van het hart kan erdoor worden verbeterd;
  3. Het kan preventief helpen tegen depressie;
  4. Ze levert een interessante bijdrage aan de opbouw van de spieren;

Deze bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat veel mensen even voor zichzelf gaan controleren of ze een voldoende hoeveelheid van deze visolie binnen krijgen of niet. Vaak is dat namelijk helemaal niet zo. Verderop deze pagina geven we je nog aan wat je in dat geval kan doen om een mogelijks tekort te kunnen verhelpen. Een belangrijke vraag die mensen zich echter ook stellen is of visolie er daadwerkelijk in slaagt om de strijd aan te binden met het verouderingsproces.

Kan visolie helpen tegen veroudering?

Van het gebruik van omega 3 visolie wordt reeds lange tijd gezegd dat ze kan bijdragen aan het remmen van het verouderingsproces. Dit is het gevolg van het feit dat de vetzuren in visolie de levensduur van de cellen kunnen verlengen. Op deze manier kan er inderdaad voor worden gezorgd dat de tekenen van veroudering minder snel duidelijk zullen worden.

Charlotte Labee – Meer brain balance en breininspiratie

Wanneer is het nemen van visoliesupplementen aangeraden?

Door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt aangeraden om één à twee porties vis per week te eten. Dit is het gevolg van het feit dat de omega 3 vetzuren in vis heel wat gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Niet in het minst zouden ze kunnen zorgen voor een bescherming tegen bepaalde ziektes. Voor heel veel mensen geldt echter in de praktijk ongetwijfeld dat men er niet in slaagt om één of twee keer in de week vis te eten. Dat hoeft geen probleem te zijn. In dat geval is het mogelijks het overwegen waard om ervoor te kiezen om zogenaamde visoliesupplementen te nemen. Dit kan ervoor zorgen dat je toch de aangewezen hoeveelheid omega 3 visolie binnen krijgt. Op deze manier kan je alsnog alle geldende voordelen ten volle benutten en / of ervaren. 

Dit vind je misschien ook leuk