Entiteit voor medische informatie

Nieuws

Hoe maak je gele tanden weer mooi wit?

Witte tanden is een mooi bezit maar helaas heeft lang niet iedereen een even mooi gebit en oogt het nog eerder gelig dan wit. Om dit probleem tegen te gaan kun je ervoor kiezen je tanden chemisch te laten bleken maar dat is niet zo gezond. Het effect is vaak wel goed (laat ze alleen niet te wit maken), maar het is niet eens altijd blijvend en dient binnen een bepaalde tijd weer herhaald te worden. Je kunt er daarom beter voor kiezen je tanden zelf witter te maken met behulp van een natuurlijk middel want dat is veel gezonder.

Zoek naar producten zonder chemische toevoegingen 

Nu denk je vast, wat doen tegen gele tanden? Dat gaan we je gelukkig allemaal uitleggen in deze blog! Er zijn verschillende middelen te koop die je kunt gebruiken om gelige tanden tegen te gaan. Deze zijn gewoon online of bij de drogist te koop. Het is daarbij zaak dat je kiest voor producten waar zo min mogelijk of liefst helemaal geen chemische hulpstoffen aan zijn toegevoegd. In dat geval zijn de producten namelijk altijd veilig om te gebruiken en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele nare bijwerkingen.   

Coco Chai mondwater zorgt voor prachtig witte tanden 

Je kunt ook kiezen voor mondwater om je tanden witter te maken. Kies je voor Coco Chai mondwater van Dr. Brite dan kun je dit ook gebruiken als je gevoelige tanden hebt of irritaties in de mond. Het is zo ontwikkeld dat het meteen verzacht en de pijnklachten verlicht vanaf de eerste keer dat je ermee spoelt. In het mondwater zit een combinatie van kokosolie en zeezout waarmee je bacteriën bestrijdt en waardoor je ook wittere tanden krijgt.  

Werkt ook prima zonder chemische toevoegingen 

Het mondwater heeft een licht kruidige smaak maar is wel fris en helpt dus ook in het droge mond voorkomen. Deze smaak wordt bepaald door een mix van kardemom, kaneel en kruidnagel. Er zijn geen chemische toevoegingen aan het middel gedaan zoals sulfaten, ftalaten en parabenen. Deze hebben hoofdzakelijk als doel dat gebruikers van het mondwater de indruk krijgen dat dit beter werkt maar dat is slechts een illusie. De hulpstoffen kunnen nare bijwerkingen hebben en zitten daarom niet in dit volledig natuurlijke product.   

Pak gele tanden met actieve zuurstof aan 

Een ander mondwater dat goed is om je tanden witter te maken is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. Ook hiervoor geldt dat er geen kunstmatige of mogelijk schadelijke toevoegingen aan gedaan zijn en dat je te maken hebt met een volledig natuurlijk product. Dit mondwater is fris van smaak en zorgt ervoor dat je al meteen na het spoelen fris en gehydrateerd aanvoelt. De aanwezigheid van actieve zuurstof in combinatie met natriumbicarbonaat, fluoride en xylitol maken dat het mondwater ook echt goed werkt.   

Geen nare hulpstoffen nodig 

De fluoride zorgt ervoor dat je tanden ook mooier wit worden als je regelmatig met het mondwater spoelt. Het mondwater mag je gebruiken zo vaak als nodig is, want het is veilig en heeft geen bijwerkingen. Er zit geen alcohol of SLS in dus dit betekent dat er enkel werkzame en gezonde ingrediënten in zitten. 

Verwijder aanslag en verkleuringen met natuurlijk tandpoeder 

Een ander middel om wittere tanden te krijgen is tandpoeder. Ook bij dit middel is het zaak dat je iets kiest waar geen kunstmatige ingrediënten in zitten om het zo veilig mogelijk te maken om je tanden te bleken. Een goed poeder waarmee je aanslag op de tanden en verkleuringen tegen kunt gaan is het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden. Dit middel is gemaakt van natuurlijke bestanddelen zodat het veilig is in het gebruik.   

Tanden worden witter met behulp van natuurlijke bestanddelen 

Het tandpoeder zorgt voor het biologisch bleken van je tanden zodat het geen schade aan het gebit kan toebrengen. De tanden worden weer zo wit gemaakt als ze oorspronkelijk waren met behulp van de witte bloemen van de mangrove en het vlies van witte rijstkorrels.  

Het poeder doe je op een natte tandenborstel waarna je het eenvoudig op je tanden kunt doen. Poets daarna je tanden zoals je gewend bent en het middel kan beginnen te werken.   

Je tanden bleken gaat ook goed met natuurlijke middelen 

Denk je dat tanden bleken alleen maar met chemische middelen zoals waterstofperoxide gaat? Dat is niet waar. Heb je wat gelige tanden of zitten er verkleuringen op omdat je regelmatig thee, koffie, fruit of andere voedingsmiddelen nuttigt die een aanslag achterlaten? Dan kun je met de gel in de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool de tanden meteen witter maken door deze er goed op te wrijven. De gel bevat alleen biologische ingrediënten zoals houtskool, zuiveringszout, xylitol, vitamine C en organische kokosolie. Hiermee verzorg je niet alleen je tanden en tandvlees goed maar maak je ook snel je tanden tot wel vier tinten witter zonder dat er chemicaliën aan te pas komen.  

Maak gele tanden witter door te flossen 

Wittere tanden door te flossen of een tandenstoker te gebruiken? Ook dat is mogelijk als je kiest voor Floss en Picks van Dentek. Met dit product kun je met de flosdraad op een boogje en de tandenstoker nagenoeg overal in je mond komen en alle restjes van het eten die zijn achtergebleven tussen de tanden verwijderen. Je verwijdert er ook tandplak mee en stimuleert het tandvlees en reinigt je tong dermate goed dat je een slechte adem tegengaat. Dat het dan ook voor wittere tanden zorgt is natuurlijk mooi meegenomen.   

Tandenpoetsen met actieve houtskool  

Je tanden poetsen kan ook al helpen om je tanden witter te maken maar het is dan wel handig als je er een speciale whitening tandpasta bij aanschaft. Tegenwoordig wordt vaak  gekozen voor tandpasta op basis van actieve houtskool. Met de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden maak je met enkel natuurlijke ingrediënten je tanden al snel heel wat witter en is het resultaat blijvend, niet alleen optisch. De tandpasta heeft een lage RDA-waarde hetgeen betekent dat deze niet al te schurend werkt. Dit kan namelijk beschadigingen aan het tandglazuur veroorzaken en daar zit je echt niet op te wachten. 

Dit vind je misschien ook leuk