Entiteit voor medische informatie

Medische trends

Videogameverslavingsstatistieken 2021: is de wereld verslaafd aan videogames?

Verslaving aan games is een snel groeiend probleem dat de meeste experts niet goed begrijpen. Hier zijn enkele statistieken over videogameverslaving die ons inzicht kunnen geven in hoe wijdverbreid het probleem is en of we ons zorgen moeten maken over onze gamegewoonte.

0,3% tot 1% van de algemene bevolking voldoet aan de criteria voor een diagnose van videogameverslaving in de VS, het VK, Canada en Duitsland. Zuid-Korea heeft videogameverslaving tot een volksgezondheidscrisis verklaard, aangezien meer dan 600.000 kinderen ermee worstelen. 8,4% van de kinderen en tieners is verslaafd aan gamen, waarvan 11-12% jongens en 6-7% meisjes.

Verslaving aan videogames is een reëel probleem dat miljoenen gamers over de hele wereld treft. Er zijn echter zeer weinig bronnen over. De meeste psychiaters die videogameverslaving behandelen, zijn ouder dan 55 en hebben nog nooit in hun leven een videogame gespeeld. Daarom begrijpen de huidige modellen van geestelijke gezondheid niet hoe ze videogameverslaving moeten behandelen.

Als jij of iemand die je kent aan videogameverslaving lijdt, hebben we deze quiz ontworpen om je te helpen een op maat gemaakte strategie te vinden die je kan helpen dit te overwinnen:

Wereldwijde statistieken over videogameverslaving

Statistieken tonen aan dat meer dan 2 miljard mensen wereldwijd videogames spelen, waarvan 150 miljoen in de Verenigde Staten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 1-10% van Europa en Noord-Amerika een internetgamingstoornis (IGD) treft.

In een onderzoek bij volwassenen in de VS, het VK, Canada en Duitsland ontdekten onderzoekers dat 0,3% tot 1% van de algemene bevolking voldeed aan de criteria voor een IGD-diagnose.
Een nationaal onderzoek naar “internetverslaving” werd uitgevoerd in Japan en de monsters die tekenen van IGD vertoonden varieerden van 0,7% tot 27,5%.
Uit een ander onderzoek onder gamers uit Noorwegen bleek dat 1,4% van de steekproef kon worden geclassificeerd als verslaafde gamers, terwijl 7,3% probleemgamers waren.

Statistieken per geografische locatie

59% van alle Amerikanen speelt de nieuwste games. Gemiddeld heeft 48% van de Europeanen ooit in hun leven videogames gespeeld. 56% van de jongvolwassen Noren heeft een gokgewoonte.

Verschillende Aziatische landen worstelen met videogameverslaving en IGD in hun bevolking. Volgens bepaalde schattingen is 10% van de kinderen in Singapore verslaafd aan internet en gamen.

Uit een onderzoek in Hong Kong in 2017 bleek dat gemiddeld 13,9% van de mannelijke studenten meer dan 20 uur per week aan het spelen van videogames besteedde. Zuid-Korea verklaarde de gokverslaving tot een volksgezondheidscrisis, aangezien meer dan 600.000 kinderen ermee worstelen.

Dit vind je misschien ook leuk