Entiteit voor medische informatie

Medische trends

Cosmetische ooglidcorrectie

Cosmetische ooglidcorrectie (of ooglidcorrectie) is een veelgevraagde operatie, vooral door mensen die er jonger en frisser uit willen zien. Het wordt uitgevoerd om zowel vetten als overtollige spieren en huid van de onderste en bovenste oogleden te verwijderen. Ooglidcorrectie kan gezwollen oogzakken en hangende oogleden corrigeren, waardoor u er minder vermoeid en veel jonger uitziet

Voor sommige Aziaten kan cosmetische ooglidcorrectie de “dubbele oogleden”-look creëren. Dit wordt gedaan door een vouw aan het bovenste ooglid toe te voegen, maar het zal bewijzen van raciale of etnische afkomst niet wegnemen. Niet dat een ooglidcorrectie de kraaienpootjes en andere soorten rimpels niet wegneemt. Noch zou het de donkere kringen onder je ogen verwijderen, noch die hangende wenkbrauwen optillen. Om deze te corrigeren, hebt u mogelijk andere soorten operaties nodig.

Dus wil je voor een ooglidcorrectie gaan maar ben je gekwalificeerd?

Mensen gaan meestal voor een ooglidcorrectie om enkele onvolkomenheden te corrigeren en hun zelfbeeld en uiterlijk te verbeteren. Maar bent u in de eerste plaats kandidaat? Beantwoord deze vragen om een ​​beter beeld te krijgen: –

  1. Heeft u een losse huid die gewoonlijk naar beneden hangt van de bovenste oogleden en die mijn zicht misschien belemmert?
  2. Heeft u een overtollige huid die de normale plooi van mijn bovenste oogleden verduistert?
  3. Heeft u wallen en donkere kringen onder uw ogen, meestal met een depressie langs de benige rand van mijn onderste oogleden?
  4. Heeft u een gezwollen uiterlijk van de bovenste oogleden, waardoor uw ogen er vermoeid uitzien?
  5. Heeft u fijne rimpels in de onderste oogleden?
  6. Heeft u hangende onderoogleden die het witte gedeelte onder de iris laten zien?

Als u een van de bovenstaande problemen heeft, kan een ooglidcorrectie helpen deze te corrigeren. Maar in sommige gevallen moeten mogelijk ook andere behandelingen worden overwogen. Een voorhoofdslift kan bijvoorbeeld worden overwogen om het probleem van hangende wenkbrauwen te verhelpen. Voor kraaienpootjes kan een laserbehandelingsproces of een voorhoofdslift nodig zijn. En kringen onder uw ogen die het gevolg zijn van donkere pigmentatie kunnen worden verwijderd samen met chemische peelings of bleekprocedures.

Maar wat zijn de risico’s van een ooglidcorrectie?

Zoals bij elke operatie kunnen complicaties optreden, hoewel deze tot een minimum kunnen worden beperkt als u een goed gekwalificeerde plastisch chirurg inschakelt voor uw ooglidcorrectie. Onder de vele complicaties zijn:

  1. Reactie van het lichaam op anesthesie
  2. Asymmetrische littekens
  3. infectie
  4. Wazig of dubbel zien enkele dagen na de operatie

Voor andere cosmetische aanpassingen kan je eens kijken op de website van Ivy clinics

Dit vind je misschien ook leuk